Diareja Eksploziv + Center

Kdaj?

Thursday, 06. Apr. 2017

Ob

20:45


“Cel avion bruha! Končno smo ga dočakali. V četrtek, 6. aprila, bomo v svet izločili svoj prvi album s pomenljivim naslovom. Album bomo predstavili na Metelkovi v Menzi pri koritu. Z nami bo žurala tudi mlada punkrock zasedba Cener. Fantje iz Velenja so tko underground, da nimajo niti FB strani. Divja žurka je zagotovljena. Se vidmo.”

Diareja Eksploziv

Diareja Eksploziv je polna WC školjka presenečenj za vse, ki jim življenje pomeni več od slepega nasedanja masovnim medijem in lažnimivim populistom. Mlada zasedba, ki je svoj značilen zvok oblikovala že v prvih kahlicah, aktivno sodeluje od leta 2012. Pod skorjo lahkotnih skladb je Diareja izrazila svoj gnev in se soočila s problemi odraščanja generacije Z. Pred vami je njen prvi album s pomenljivim naslovom Cel avion bruha, ki se loteva tematik današnje dekadentne družbe, ob kateri se marsikomu sproža emetični refleks.

FACEBOOK  /  SOUNDCLOUD   /  BANDCAMP  / YOUTUBE


Center

Hitri ritmi, kritična besedila, vedno pripravljeni za dober žur; vse to združuje skupino Cener. Fantje se uvrščajo med punk zvrst glasbe. Skupino cener sestavljajo 4je nadobudni člani. Na vokalu ter kitari Juš Jazbec, na solo kitari Berti Pučnik,  bobnih Aljaž Dremel, ter še na debelo struncu Domen Oštir. Njihov največji vzorniki so bandi kot so: NOFX, Rancid, Ramones, Sex Pistols,… Če se najdete v tej zvrsti vas bodo fantje po vsej verjetnosti navdušili in vas spravili v ekstazo! Večinoma ustvarjajo avtorsko glasbo, vseeno pa zaigrajo tudi kakšno sočno punk priredbo. Besedila so večinoma v slovenskem jeziku.

Vstopnina: 3€.
Organizacija: Menza pri koritu.