Finale Klubskega maratona 2018

Kdaj?

Friday, 02. Nov. 2018

Ob

20:00


Klubski maraton 2018, ki je vse od sredine septembra vsak konec tedna obiskal dve ali več izmed izmed vkupno 25 prizorišč letošnje turneje, se zaključuje s tradicionalnim velikim finalom 2. novembra v Menzi pri koritu na ljubljanski Metelkovi.

Na Finalu KM18 bo seveda nastopilo vseh 6 letošnjih maratoncev:
- Apory Museum (post sentiš iz centra)
– balans (bipolarni čudaÅ¡ki lo-fi mestnih zaklonišč)
- Baltazar (druidski prog iz seattla ob sotli)
- China_traffic (bistra kamniška indie mladež)
- Maskardh (crossover mrtvaški vod od vsepovsod)
- Samuel Blues (solo ansambel spod golice).

VSTOPNINE NI!

Več informacij o izbranih zasedbah Klubskega maratona lahko najdete krovni strani letošnje turneje:
http://radiostudent.si/klubskimaraton/

Letošnji Klubski maraton spremlja tudi tradicionalna kompilacija KM18, za katero je v studiih Radia Študent vsaka izmed zasedb letošnjih maratoncev posnela po dve skladbi:
https://zars.bandcamp.com/album/klubski-maraton-2018

Klubski maraton Radia Študent letos že osemnajstič išče, najde ter domači javnosti predstavi nove najsvetlejše upe najmlajše in najbolj ustvarjalno plodne lokalne glasbene produkcije. Kot zanesljiv vir vzhajajočih imen, ki v letih po udeležbi na maratonu neizbrisljivo zaznamujejo celoten spekter miljeja domače glasbene, koncertne ter festivalske alternative, je Klubski maraton močno uveljavljena institucija, ki ob ključni medijski in organizacijski podpori predstavlja najboljše izhodišče za udejanjenje potenciala novih sil na aktualni alternativni glasbeni sceni. Glavno poslanstvo Klubskega maratona je pronicljivo izpostavljanje še neuveljavljenih glasbenih ustvarjalcev ter ključna prva zunanja podpora njihovim ustvarjalnim vzgibom in obetom.