IGLU & Mia Skrbinac: Lugares + Glumissimo: Telenovela Dvojni impro večer

Kdaj?

Saturday, 04. Jun. 2022

Ob

19:30


Marsikatero mesto nosi marsikatero skrivnost – dom, hiša, vagon, morda klop v parku ali pa postajališče za tramvaje. Iz podobnih zakladnic spominov bo zasedba, ki jo sestavljajo Vid Sodnik, Peter Frankl in tokratna posebna gostja Mia Skrbinac, črpala navdih in ustvarila presenetljive nove zgodbe v vzporednih svetovih, ki bodo spremenile naš pogled na okolja, ki so nam blizu. Gledalce vabimo, da opišejo prostore iz preteklosti in sedanjosti ter tako postanejo del privlačnega in čustveno nabitega popotovanja!

Mia Skrbinac je diplomirala iz dramske igre leta 2016. Profesionalno gledališko pot je začela kot samozaposlena v kulturi, s projekti v Lutkovnem gledališču Ljubljana, MGL-ju in SNG Drama Ljubljana. V sezoni 2017/18 je bila članica SNG Drama Ljubljana, v sezoni 2019/20 pa članica Mestnega gledališča ljubljanskega. Poleg projektov v institucionalnih gledališčih kontinuirano deluje tudi na neodvisni sceni.

Format Lugares je bil rezultat mednarodnega sodelovanja in so ga ustvarili Felipe Ortiz (Kolumbija), Patti Stiles (Avstralija), Jim Libby (Avstrija), Mike Kennard (Kanada) in Sarah Michaelson (Kanada).

Še pred popotovanjem po različnih prostorih, pa nas bodo z dramatičnostjo in čustvenostjo ogreli tečajniki in tečajnice skupine Glumissimo. Kolektiv, ki deluje pod mentorstvom Juša Milčinskega, vam bo tokrat prikazal prvo epizodo druge sezone telenovele po vaših predlogih. Ljubezen, zahrbtnost, spletke, veselje in žalost … vse to v pravi improvizirani žajfnici!

Igra: Vid Sodnik, Peter Frankl in Mia Skrbinac ter Dejan Krajcar, Doroteja Jemec, Iva Grobin, Jan Cunja, Mojca Hrabar, Rok Štemberger in Tina Vardič
Mentorstvo in režija Telenovele: Juš Milčinski
Glasba: Luka Seliškar
Luč in zvok: Samo Ljubešič

Vstopnina: 6 eur dijaki in študentje / 8 eur ostali za obe predstavi
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
Več: www.iglutheatre.com