IGLUduo: Peter & Vid: 500 sekund + ogrevanje s tečajnicami in tečajniki IGLU impro šole

Kdaj?

Saturday, 02. Apr. 2022

Ob

19:30


Spomladanski del sezone Improvizacijskega gledališča Ljubljana – IGLU je namenjen programu IGLUduo. Vsak član trojke Vid Sodnik, Peter Frankl in Juš Milčinski je pripravil improvizacijsko produkcijo, v kateri bosta glavni vlogi igrala njegova sodelavca. Juš Milčinski je za Vida Sodnika in Petra Frankla pripravil koncept, poimenovan 500 sekund!

500 sekund je čas, ki ga svetloba potrebuje, da pripotuje s Sonca na Zemljo. V teoriji bi torej nek dogodek, ki bi se zgodil na Soncu, na Zemlji z očesom zaznali šele čez 8 minut in 20 sekund. Ker svetloba potrebuje toliko časa, da pride k nam, torej vse oddaljene dogodke pravzaprav spremljamo v njihovi preteklosti.

S tem se bosta spopadla tudi Vid in Peter – videli bomo namreč zgodbe, ki bodo vsaka v začetku dolga 500 sekund in še kakšno čez. Eden izmed improvizatorjev si bo pred začetkom prizora izbral dogodek/stanje/gib, ki ga bo naredil ob točno petstoti sekundi prizora. Sam bo torej predstavljal Sonce, ki je dogodek že doživelo (pa čeprav zaenkrat samo v glavi), drugi improvizator pa bo Zemlja, ki bo izbiro soigralca zaznal šele, ko bo svetloba dosegla njegove oči. Na koncu bosta vse zgodbe skušala pripeljati do zaključka in predstaviti posledice, ki jih je pustila izbira soigralca.

Še pred časovnim popotovanjem pa bodo oder zasedli učenci Šole gledališke improvizacije IGLU, ki delujejo pod mentorstvom Sare Šoukal. Tema nadaljevalne skupine je “V dvoje”. Tečajniki in tečajnice so sicer na sredi semestra in se predvsem ukvarjajo z iskanjem notranje igre, tako da bodo v kratkih prizorih raziskovali in iskali igre med seboj, s publiko in hkrati improvizirali prizore.

Igra: Peter Frankl, Vid Sodnik ter skupina IGLU tečajnic in tečajnikov, združenih pod temo “V dvoje”
Koncept in režija formata 500 sekund: Juš Milčinski
Mentorica tečajniške skupine: Sara Šoukal
Glasba: Urh Mlakar
Luč in zvok: Samo Ljubešič

Vstopnina:
 6 eur dijaki in študentje / 8 eur ostali za obe predstavi
Predstave v Menzi pri koritu so izvedene z upoštevanjem aktualnih navodil in higienskih priporočil s strani NIJZ, število gledalcev je omejeno glede na kapaciteto dvorane. Obiskovalce prosimo, da na predstavi od vstopa naprej nosijo maske.

Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
Več: www.iglutheatre.com