Impro Metelkova IGLU & Dejan Koban: Frekvence spontanosti – večer impro gledališča in poezije + Ogrevanje z učenci IGLU impro Å¡ole: Armando

Kdaj?

Saturday, 18. Feb. 2017

Ob

19:30


Dvojni impro večer
IGLU & Dejan Koban: Frekvence spontanosti – večer impro gledališča in poezije
+ Ogrevanje z učenci IGLU impro šole: Armando

Improvizatorji Improvizacijskega gledališča Ljubljana – IGLU JuÅ¡ Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik ne znajo pisati poezije, ji pa zato toliko raje prisluhnijo. Včasih ob opazovanju sončnega vzhoda, ko sončne pege počasi prodirajo v njihove zenice. Včasih ob deževnih večerih, ko kaplje polzeče po steklu narekujejo ritem večeru. Tokrat pa bodo prisluhnili čudoviti poeziji enega najbolj prodornih slovenskih pesnikov z željo, da bi bili inspirirani. In da bi oni s svojo igro inspirirali njega. Na odru se jim bo namreč pridružil Dejan Koban!

Dejan Koban ima končano srednjo šolo. Fakulteto je zamudil. Ne zna uporabljati latinskih izrekov v vsakdanjem pogovoru. Ne mara katoliške cerkve in tradicionalnih vrednot. Zaposlen je kot montažer slike in zvoka na RTV Slovenija. Montiranje se odraža tudi v njegovem načinu pisanja. Ko je dobre volje veliko in obsežno govori, zato nekateri mislijo, da je precej izobražen. Vendar gre pri vsem skupaj za bolj preproste stvari.

Tudi IGLUjevci imajo končano le srednjo šolo, zato bo to odličen miks improvizacije in poezije na tisti primarni, preprosti, emocionalni ravni. Doktorate tokrat pustite doma!

Še pred tem pa vas bo ogrela skupina učencev 3. stopnje IGLU impro šole s predstavo Armando, kjer bodo osebni monologi improvizatorjev inspirirali zanimive spontane zgodbe.

Igrajo: Vid Sodnik, Juš Milčinski, Peter Frankl in Dejan Koban ter učenci IGLU impro šole
Luč: Samo Ljubešič
Vstopnina: 5 eur dijaki in študentje / 6 eur ostali za obe predstavi večera
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana in Menza pri koritu
www: iglutheatre.com