BLUE FOR BRUNO – IN MEMORIAM Bruno Subiotto (1966–2016)

Kdaj?

Friday, 06. Jul. 2018

Ob

21:00


Menza pri koritu in Radio Študent organizirata koncert v spomin na Bruna Subiotta in promocijsko predstavitev njegove knjige MODRI SVET. Z dogodkom se bomo še enkrat poklonili v čast glasbeniku, rockovskemu pevcu in članu večih glasbenih zasedb.

V prvem delu večera se pripravlja razstava dokumentarnega foto materiala o Brunu ter predstavitev knjižne izdaje njegovega dnevnika. V drugem delu se se bodo svojemu prijatelju poklonili:

Hic et Nunc
Midnight Lightning
The Rusks
Atila
DJ BIGor

Bruno Subiotto (1966–2016)
Brunetto se z jasnim in prodornim glasom zavleče pod kožo. Poln ritma in duše veje kot veter. Pride in gre, spomin ostane. Poslušajte garažni rock zgodnjih The Spoons, pankersko nabrito Rebecco, poduhovljene Matchless Gift, elektrobody prvake Borghesio, ko je bil njihov frontman v prvi polovici 1990 let, zadnja dva albuma pedantnih rockerjev Hic Et Nunc, bluesovsko odisejo Incurabili, natempirano rockačino Roger N. Out … Bil je strasten, poln karizme in skrivnosti. Slednje je v zanosu izlival skozi orglice, priklopljene na mikrofon green bullet. Bil je vernik rokenrola. Žeja po izvorih muzike ga je pripeljala na Radio Študent, kjer je bil tonski tehnik in vodja izvedbe programa. Njegovo uho je bilo budno. Po zgodovinskih knjigah je hlastal za modrostjo, iz zakladnice rokenrola je izkopal navdih. Jemal je in veliko dal. Skozi petje in glasbo je transcendiral v spiritus agens in za sabo pustil ogromen glasbeni opus. Njegova karma je ostala zarezana v nosilce zvoka, Modri svet pa je njegov tihi prozni blues. Hello Goodbye, Brunetto.
BIGor

Prispevek za stroške izdaje knjige (namesto vstopnine) je 5 eur.

 

http://www.sigic.si/hello-goodbye-bruno-in-memoriam-bruno-subiotto.html