INDUST-BAG + No Rules

Kdaj?

Friday, 20. May. 2022

Ob

21:30


 Na oder Menze pri koritu se vračajo, po mnenju mnogih, najboljši bosanski rokerji – No Rules, ki ob Majkah in Partibrejkersih tvorijo trojico najbolj pristnih R’n’R ustvarjalcev v tem kulturnem krogu. Od lanskega leta nastopajo v novi bosansko – slovenski zasedbi, s katero so že odigrali dva festivala v Sloveniji ter posneli 10 pesmi za prihajajoči album.
   No Rules v novi postavi so: Goran Čampara – vokal in kitara, Boštjan Senegačnik – solo kitara, Beno Pavlič – bas kitara in Iztok Mlakar – bobni.
http://www.youtube.com/norulesbend

 

 INDUST-BAG iz Metlike so se na slovenski punk-rock sceni pojavili leta 1980. Njihov samosvoj slog je osnovan na punku in rocknrollu ter prepleten z garažnim rokom, psihadeliko in bluesom. Znani so po nastopu na prvem »Novem rocku« v Križankah, po njem so bili s štirimi skladbami uvrščeni na znamenito LP kompilacijo »Lepo je«. Igrali so na festivalih YURM in leta 1987 v finalu Omladinskega festivala v Subotici, ki je del kompilacijskega LP-ja „Najbolji uživo“. Nastopali so po vseh večjih mestih nekdanje Jugoslavije.

Pri FV založbi so v letih 1987-90 izdali dve samostojni kaseti, in sicer „V obdobju zločina“ ter „V dolini resnic“, leta 1991 CD „Nova leta“, pri založbi Panika records leta 1998 CD „Brez Provokacij“, pri založbi NIKA records pa leta 2000 CD „Nikoli preveč“. V radijski oddaji »Izštekani« in na zadnjem »Novem rocku« se jim je na dudah pridružil dolgoletni prijatelj Dario Cortese. Skupino lahko slišite v nekaterih filmih režiserjev Petra Braatza in Maje Weiss, pesem 100 dB pa v znanem igranem filmu »Outsider« režiserja Andreja Košaka. Pri švedski založbi NE records so leta 2013 izdali LP »Zavržena mladost«, ki vsebuje njihove zgodnje pesmi, posnetek nastopa iz prvega »Novega rocka« in posnetek koncerta v Hali Tivoli. Pri založbi Porezen so leta 2015 izdali CD »Kontro kontroli«, tokrat pa boste lahko slišali nov, osmi album “Na istem mestu tu”, ki so ga izdali pri založbi Nika records aprila letos in že z naslovom albuma nakazali, da še vedno vztrajno korakajo po dobro utrjeni glasbeni poti.

Vstopnina: 8 eur