MENZA BLUES FEST – Harp explosion, Baby blue gun, Moj boogie band

Kdaj?

Saturday, 25. Nov. 2017

Ob

21:30


Harp explosion

Igor Djeke – Iggy je “one man band” iz Vinkovcev, ki glasbo posluÅ¡alstvu predaja s pomočjo ustne harmonike. Pod imenom Harp Explosion nastopa od leta 2009. Izvaja svoj avtorski garage blues repertuar, in sicer s pomočjo modernega pristopa imenovanega harmonica looping. Na v naprej obstoječe loope bobnov v živo nasnemava  rife in teme.

Iggy je bil tudi frontman ex-skupine Thee Knuckleheads in bivÅ¡i član reggae dub skupine Sopotopot. Gostoval je na nekaj albumih domačih garažnih bendov (The Babies, Erotic Biljan & His Heretics, Gatuzo …) v zadnjih nekaj letih nastopa kot redni član kultne skupine iz beograjske skupine Disciplin A Kitschme in kot občasni gost na koncertih skupine Kojoti.

Bandcamp: http://harpexplosion.bandcamp.com/album/harp-explosion

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Harp-Explosion-Thee-One-Man-Band/242587182419227

 


Baby blue gun

Baby blue gun je bluzerski projekt dvojice, ki jo sestavljata Branka Smodiš na vokalu in Dragan Tomašević na kitari. Malce starejše poslušalstvo se ju bo morebiti spomnilo že iz žanrsko podobne, a obsežnejše in posledično glasnejše zasedbe Baby Can Dance iz devetdesetih. Oba prekaljena člana zasedbe zaznamuje že vsaj dvajsetletna bluesovska kilometrina, ki se pozna na njunem nastopu v živo.
Čeprav zastavljen kot blues projekt, se izkaže, da ni tako zelo ozko profiliran, saj se vanj stekajo tudi drugi glasbeni žanri, tako da nudi široko odprto platformo avtorskemu ustvarjanju, ki zaživi v akustični ali pa električni, ponekod z efekti podani godbi, enako prepričljivo in močno.

Facebook: https://www.facebook.com/babybluegun/?ref=tn_tnmn


Moj boogie band

Moj boogie band je skupina, ki je nastala v prvi polovici 90ih, bila aktivna v drugi polovici 90ih, leta 2002 pa žal prenehala aktivno igrati. Ponovno so se zbrali pred nekaj leti in zdaj jih je na odru možno videti občasno, ob posebnih priložnostih. Glasbeno izhajajo predvsem iz bluesa in zvrsti, ki so mu sorodne.
V tem zadnjem obdobju igramo samo priredbe tujih, pretežno blues izvajalcev.  Skoraj vsi člani so dejavni tudi v drugih skupinah.
Trenutna zasedba:
Andrej Ojsteršek (vokal in akustična kitara)
Marko Čulajević (solo kitara) tudi Sausages
Robert Rebolj (bobni) tudi Katalena
Janez Dagarin (bas) tudi Lene Kosti
Matevž Carnelutti (solo kitara) tudi Lucky Cupids
GOST – Damir Jazbec (orglice) tudi Leteči potepuhi, Mestni postopači.


Vstopnina: 4€.