MROŽ FEST – Noise festival

Kdaj?

Friday, 16. Oct. 2015

Ob

22:00


Festival poteka od 15. do 17. oktobra. Prva dva dni ga gostimo v Menzi pri koritu, v soboto pa se dogajanje zaključi v Bizarnici pri Mariči.

Vabljeni!

—-

SEVENBORN AND RASTUREN (SBAR), Trbovlje/Hrastnik


SBAR je duo projekt, ki ga tvorita Boris Laharnar in Neven M. Agalma.
Oba sta tudi polovica kvarteta, projekta Cadlag, ki je znan po ustvarjanju dronersko-noiserskih zvočnih pokrajin. Njun sound sloni na kitarskih elementih ali uporabi starejših sintov, ki segajo tako od ambientalnih delov kot do bolj hardcorovskih prijemov trdega zvoka.
Skoz prepletanje hardcorovskih prvin in z razbitimi oz. prekinjajočimi ritmi in izbruhi ter zaobjemajočim feedbackiranjem uspevata priklicati duh neskončnega utripanja, čiste energije, večkratno-prerojenega-rasturja.

AMPER-O-MAT

Amper-o-mat je nastal leta 2000, poganja ga Borut P. iz Celja.
Kreativno gonilo A-o-m predstavljajo svobodne improvizacijske tehnike, s katerimi se zvok izvablja praktično iz česarkoli, žanrsko pa se
zvočni izraz giblje predvsem v sferah post-industrial-a, ambient-a, ter drone-a. Do sedaj je nanizal kakšnih 200 raznih živih predstavitev, koncertov, instalacij, ipd. ,večinoma solistično, tu in tam tudi v sodelovanju z drugimi ustvarjalci, sicer pa večinoma v Sloveniji in Hrvaški. Izdal je več solističnih albumov pri založbi Listen loudest (Hrvaška), še več pa v samozaložbi (Deponia productions).

BOTBORG

Botborg je internacionalna glasbeno-vizualna performativna skupina, ki združuje in ožičuje surove elektronske signale za ustvarjanje intenzivno visceralne izkušnje zvočno-barvne sinestezije. Uporabljajo kompleksno paleto prilagojene elektronike in s tem ustvarjajo popolnoma žive multisenzorične interakcije barve in ritma. Zanimajo se za potiskanje mej tehnologije in se sklicujejo na največjo možno stimulacijo uma in telesa svojega občinstva. Botborg delajo s stopnjo eksperimentiranja in improvizacije, ki jih postavlja onkraj tradicionalnih glasbenih ali filmskih formatov, tam kjer meje med umetnostjo, znanosti in filozofijo tolikokrat mutirajo dokler ne zvodenijo.
 
Povezava:

 

FUKTE

… je glavni projekt F.D.B. Začel je producirati nojz glasbo v letu 2004, večinoma pod vplivom Evropskih in Japonskih umetnikov. V njegovem pretežno Harsh Noise zvoku lahko najdemo HNW in Industrial vplive. F.D.B. vodi založbo “Toxic Industries”


VENTA PROTESIX (Roma/Italy)


Venta Protesix se pozicioniral kot najbolj izrazit predstavnik nastajajoče glasbene tradicije, znane kot laptop mikro-avtizem ali najhrupnejši šokatizem. Odtujen je od vseh iz sodobne glasbene scene, ujetih v namišljeno Japonsko, ki jo naseljuje dvodimenzionalna pre-teens populacija in spolno nasilje. Osredotoča se na uresničevanje najbolj radikalne možnosti digitalnega ustvarjanja hrupa.
Venta Protesix artikulira svoj izhod od zvočne virologije, katerega cilj je oblikovanje glasovnih patogenov, ki lahko pripeljejo do fizične oblike stiske pri poslušalstvu.

 

Vstopnina: enodnevna 5 €, dvodnevna 8 €.
Organizacija: DRMK in menza pri koritu.