Desant na Ljubljano – Pretty Explosions & Zoran Čalić band

Kdaj?

Friday, 06. May. 2022

Ob

21:30


Pretty Explosions

Pretty Explosions se bodo slovenski publiki predstavili v živo. Skupina je nastala v času pandemije in v desetih skladbah povezala več evropskih glasbenikov, katerim končno obliko je dal vodja skupine The Raunch Hands, Mike Mariconda, producent, ki ima na vesti tudi posnetke skupin The Limboos, MFC Chicken in B. Confidential & The Secret Four.

Skladbe, ki so v tem času nastale so podkrepljene z videi in jih lahko najdete na YouTubu Janeza Juha, avtorja, kitarista in pevca skupine, ki med svojimi vplivi priznava The StoogesRadio BirdmanSonic Rendezvous Band in MC5.

Mini album bo izšel na dan koncerta, 6. maja 2022.

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=3uehZUaJ1S0

https://www.youtube.com/watch?v=yPBCYGQGyOk

Zoran Čalić Band

Zoran Čalić je slovenski publiki bolje poznan. Vinkovčan je pri svojih skoraj šestnajstih letih ustanovil skupino Pokvarena Mašta in z njo postal del alternativne rock & roll scene. V začetku devetdesetih se je pridružil skupini Majke in z njo posnel sedem albumov.

Leta 2013 je Majke zapustil in ustanovil skupino »Samosvjetlo«, v kateri je prevzel tudi vokal, a jo kmalu zapustil in začel snemati svoj prvi samostojni album »U Moru i Plamenu«, ki je izšel pri založbi Dancing Bear.

Tako kot Pretty Explosions tudi Zoran Čalić Band v času pandemije ni miroval. Zasedba je dobila novo postavo (Zoran Čalić: kitara in glas, Jernej Andrejaš: bas kitara in Benjamin Kovač: bobni) in začela delati na novih skladbah, ki že dobivajo konkretnejšo obliko.

Zoran Čalić pravi:

»Sedaj delujemo kot Rock ’n’ Roll Trio, naš zvok je nekoliko ostrejši in neposrednejši, ampak še vedno v mojem kitarskem slogu, z vplivi bluesa, blata in ravnine iz katere prihajam

Po koncertih vrti Dj Martin 13
Vstopnina: 8 EUR