Rock fronta – skupine v preboju: Diareja eksploziv + Attic Mist + The Rusks

Kdaj?

Friday, 08. Sep. 2017

Ob

21:30


V sklopu 24. obletnice Metelkova Mesto se pripravlja pester program in dogajanje po vseh klubskih koncertnih in ostalih prizoriščih znotraj avtonomne kulturne cone. Ta teden se kolesje po poletnem zatišju ponovno poganja s polno paro in daje uvod v noro novo sezono.

V Menzi pri koritu v sklopu prazničnega vzdušja gostimo koncert z izborom zanimivejših slovenskih skupin v preboju iz pretekle sezone: Diareja eksploziv, Attic Mist in Simon & the Rusks. Sledi Clopenburg.


 

Diareja Eksploziv

Diareja Eksploziv je polna WC školjka presenečenj za vse, ki jim življenje pomeni več od slepega nasedanja masovnim medijem in lažnimivim populistom. Mlada zasedba, ki je svoj značilen zvok oblikovala že v prvih kahlicah, aktivno sodeluje od leta 2012. Kaotični, hiperaktivni in z znanostjo obsedeni trio svoj gnev, travme in telesne tekočine izloča preko pank sfinktrov, ki energijo črpajo pri oldskul bendih. Iz zaledja ljubljanskih hribov je Diareja Eksploziv najprej pritekla v klube naše prestolnice, v zadnjem letu pa je vojno proti apatiji razširila po Sloveniji. Je tisto, kar iščejo vaša ušesa, ko ne znate izraziti, kaj vas resnično muči.

FACEBOOK  /  SOUNDCLOUD   /  BANDCAMP  / YOUTUBE

Attic Mist

Attic Mist je petčlanska hard rock zasedba iz okolice Kranja, ki se v svojem repertoarju spogleduje tudi z blues glasbo. Skupina je v slabih dveh letih obstoja nanizala vrsto nastopov širom Slovenije, kot tudi v Nemčiji (Garage Deluxe) in na Hrvaškem (Tabor Film Festival 14). Poleg tega, da so bili v tem času mnogokrat predskupina priznanim glasbenikom, kot so Siddharta, Niet, Elvis Jackson in Plavi Orkestar, so uspešno izpeljali že marsikateri samostojen koncert. Septembra 2016 so izdali svoj debitantski EP z naslovom Just a Taste, na katerem »demonstrirajo mladi upi slovenskega rock revitalizma všečno mero potence in mladostniške ihte, kot tudi porogljivega uporništva, ki sodi vkup k osnovni izkaznici samega poslanstva, za katerim stoji skovanka rock ‘n’ roll« (Aleš Podbrežnik za Rockline).

Prodornen vokal ter čustveno nabita besedila so plod Timoteja Jermana. Nepogrešljivo šeststrunsko čarovnijo, ki sega od rjovečih riffov do bluzovsko obarvanih solo vložkov, izvajata Matevž Kovačič in Matija Veber. Za ritomigajoč groove pa poskrbita Zala Janežič na bobnih ter Amadei Šaršanski na bas kitari.

FACEBOOK  /  BANDCAMP  /   YOUTUBE

The Rusks

Simon Urbas je ljubezen do glasbe začutil že v mladih letih, pozneje pa je pričel z ustvarjanjem lastnih skladb. V njegovi glasbi slišimo blues, rock in pop, pri pisanju pa se ni mogel izogniti bogatemu izročilu tako domače kot tuje kantavtorske šole. Dokaj hitro je nastalo dovolj skladb za prvenec, ki ga je posnel s skupino prijateljev, zbranih v druščini, ki sliši na ime Prepečenci/ The Rusks. Njihov glasbeni začetek sega v leto 2013, ko so prvič nastopili na festivalu Ethno Histeria. Trenutno zasedbo sestavljajo trije člani, ki so se oprijeli težkega rokenrola. Inspiracijo iščejo v rocku, bluesu, reggiju alternativi, punku.

FACEBOOK  /  WEB  /

 


 

Vstop prost.
Organizacija: Menza pri koritu.

Več o celotnem programu obletnice si lahko pogledate na Facebook dogodku in spletni strani metelkovamesto.org.