SOLO V2: Xenia vs Zlatko

Kdaj?

Thursday, 19. May. 2016

Ob

21:00


V nadalnjem delu nanizanke Solo V2 se na odru »spopadeta« kantavtorica Ksenija Jus in raper Zlatan Čordić Zlatko.

Kako bodo tekle runde epskega spopada , pa si pridite ogledat v živo v Menzo pri koritu.

Ksenija Jus, pesnica, skladateljica, pisateljica glasbenih besedil, predvsem pa – kantavtorski glas srednje generacije – ne samo doma – temveč tudi izven meja matične vesoljske enote imenovane planet zemlja. Njeni iskreni prijatelji živijo v vzporednih svetovih živalskega in rastlinskega sveta, zelo rada ima tudi ljudi, ki jih včasih (tudi sebe) težko razume, a zato toliko bolj čuti.

Njene pesmi so prevedene v razne jezike. Interpretirajo jih številni glasbenice in glasbeniki in njihov način in dojemanje pesmi, jo zelo osrečuje. Je članica Ženskega pevskega zbora Kombinat, Društva slovenskih pisateljev in Sindikata glasbenikov Slovenije. Leta 2016 je za kantavtorsko delovanje prejela literarno nagrado Mira, ki jo podeljuje ženski odbor PEN.

Njeno ustvarjalno področje sega v gledališki svet, kjer deluje kot avtorica gledališko-glasbenih hepeningov in avtorica glasbe. Ve, da prihajajo dnevi, leta in tisočletja, ko na tem planetu ne bo več niti enega samega bitja, ki bi še naprej želelo živeti v kraljestvu lažnih bogov pohlepa, revščine, strahov, delitev, vojn in sovraštva. To vedenje z radostjo deli z vsemi, ki jih srečuje v enosti. Tam svetimo vsi enako – skozi srce.

Povezavi:
https://www.facebook.com/ksenijajus/?fref=ts
http://www.xeniaius.si/

Fužinski princ Zlatan ÄŒordić,  bolj znan kot Zlatko, je eden izmed  slovenskih raperjev.  Je tisti, ki lirično udari z ostrimi in dorečenimi rimami ter epično s prigodami iz vsakdanjega življenja. Njegov jezik je razvezan in ima pri izražanju misli prosto pot, zato tudi ne preseneti dejstvo, da se njegovi komadi hitro usedejo v uho posluÅ¡alca. Do sedaj  je izdal 7 albumov. Je kritičen, občutljiv, ljudski, humanitarec, aktivist  in upornik … S svojim delom bi rad vplival na družbo, da bi ponovno postala bolj moralna in da bi končno razumeli, da je znanje, ki ga imaÅ¡, treba deliti z drugimi.

Povezave:
http://www.delo.si/sobotna/ce-so-fuzine-bronx-je-moja-mati-tam-najvecji-gangster.html
https://www.facebook.com/zlatko.zlatan.cordic/

Vstopnina: 5 €.
Organizacija: Menza pri koritu.